Η εταιρία  “Σκλαβενίτης” ,  η οποία κατέχει σημαίνουσα θέση στο ελληνικό λιανεμπόριο αλλά και πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη διάσωση ελληνικής επιχείρησης αναλαμβάνοντας την καταρρέουσα Μαρινόπουλος,  αναδείχθηκε ως επιχείρηση της χρονιάς για το 2016 από το θεσμό «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε η Direction Business Network. 

Η συγκεκριμένη διάκριση προέκυψε από το ίδιο το ελληνικό επιχειρείν, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ 5.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίοι με την ψήφο τους επέλεξαν την επιχείρηση που φέτος έλαβε τη μεγάλη αυτή διάκριση.

Στο πλαίσιο των βραβείων που έχει θεσπίσει η Direction,  τιμήθηκαν και οι «Πρωταγωνιστές των Κλάδων», που αποτελούν τις κορυφαίες επιχειρήσεις βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, συνυπολογίζοντας τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη προ φόρων και τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Στη συγκριμένη κατηγορία διακρίθηκαν οι Κωτσόβολος Dixons South-East Europe AEBE (Εμπορία Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Ειδών), Barilla Hellas ΑΒΕΕ (Ζυμαρικά), Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ (Η/Υ – Τεχνολογία), Ελαΐς – Unilever Hellas A.E. (Λίπη-Έλαια), Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες (Μάρμαρα-Γρανίτες), Σάνη Α.Ε. (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις), Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΒΕΕ – Media Strom (Βιομηχανία Στρωμάτων) TUI Hellas A.E. (Τουριστικά Γραφεία) και Βιβεχρώμ – Δρ. Στέφανος Δ. Πατέρας Α.Ε. (Βιομηχανία Χρωμάτων).