Το επίσημο ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφερόμενος επενδυτής. Πρόκειται για , το επενδυτικό ταμείο Aiglon SLP, με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων της οικογένειας Συγγελίδη.
Σύμφωνα με την πρόταση, που συνοδεύεται από το σχέδιο που εκπόνησαν οι εργαζόμενοι, θα λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες, σε Μαρωνεία (Κομοτηνή), Ροδόπη (Κομοτηνή) και Στενήμαχο (Νάουσα). Αρχικά θα απασχοληθούν 400 εργαζόμενοι και μετά την πρώτη πενταετία εκτιμάται ότι θα απασχολούνται 700. Η ιδιοκτησία της νέας εταιρίας με νέο ΑΦΜ που θα αναλάβει την ΕΝ.ΚΛΩ., θα ανήκει κατά 80% στο επενδυτικό κεφάλαιο και κατά 20% στους πρώην εργαζομένους και οι μισθοί θα ξεκινούν από 751 ευρώ. Παράλληλα με την επαναφορά θέσεων εργασίας, εκτιμάται ότι δημιουργούνται 5 έως 7 δραστηριότητες όπως αυτές των μεταφορών, των μηχανολογικών εργασιών, των logistics. Αναμένεται επίσης σημαντική τόνωση της τοπικής αγοράς. Σημειώνεται ότι η ΕΝ.ΚΛΩ. διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία- από αποθήκες έως μεγάλης έκτασης οικόπεδα- τα οποία αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τον επενδυτή, δεδομένου ότι αυτά παραμένουν αναξιοποίητα.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισηγμένη «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», μέλος του ομίλου Λαναρά ήταν ήδη σε κακή κατάσταση από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Τα δάνεια ήταν όλα σε καθυστέρηση από το 2008. Από τον Μάρτιο του 2009, οι παραγωγικές της δραστηριότητες είχαν ουσιαστικά σταματήσει. Τον Φεβρουάριο του 2010, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών – της ίδιας εταιρίας που στο απόγειο της «φούσκας» της Σοφοκλέους είχε φτάσει κεφαλαιοποίηση ύψους 3 δισ. ευρώ. Τον Ιούνιο του 2010, η κυβέρνηση Παπανδρέου στήριξε ένα ακόμα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Η επιχείρηση συμφωνήθηκε τότε να λάβει κοινοπρακτικό δάνειο 63.600.000 . ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Δύο από τις πιστώτριες τράπεζες δεν υπέγραψαν τη δανειακή συμφωνία, επικαλούμενες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010, με αποτέλεσμα να μην καταβληθούν ποτέ τα 63.600.000 ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2012, η Επιτροπή έκρινε ότι το Δημόσιο είχε παραβιάσει τους κανόνες περί ενισχύσεων το 2007 και το 2009.